Sök

Biskopar besökte Falu återvinning

Under onsdagen gästades Falu återvinning av Svenska Kyrkan med bland andra ärkebiskop Antje Jackelén samt Sveriges samtliga 14 biskopar. Gäster var även 14 biskopar från Tanzania. - Återvinningscentralen visar vad som är möjligt att göra när det gäller arbete med miljö och klimat, kommenterade Västerås stifts biskop Tomas Söderberg till Dalarnas Tidningar.

Foto Magnus Aronson 3004

Containern för elektronikskrot väckte intresse och det faktum att det i Sverige finns 15 miljoner mobiltelefoner som ligger oanvända i byrålådorna (foto: Magnus Aronson) 

Besöket på återvinningscentralen var en del av ett fyradagarsbesök där biskoparna från Tanzania inbjöds som jubileumsgåva från Svenska Kyrkan. Under dagen i Falun tittade man även förbi Falu Gruva. Enligt gästerna från Tanzania var besöket på återvinningscentralen minnesvärt. 

– Det handlar förstås ytterst även om hur vi själva skall bli mer miljömedvetna i vårt eget land, sa Alex Malasusa, ärkebiskop i Tanzania till Dala-Demokraten. 

Foto Magnus Aronson 2927

Avdelningen för farligt avfall intresserade många (foto: Magnus Aronson)

Foto Magnus Aronson 2956

Miljötratten som förebygger att matolja och fett hälls direkt i avloppet var en smart pryl enligt gästerna (foto: Magnus Aronson)

Här kan du se hur media rapporterar om besöket (klicka på respektive rubrik nedan)

Dala-Demokraten

Dalarnas Tidningar

SVT Dalarna