Sök
Tage björn återvinning avfall

Björnen Tage – vår starkaste återvinnare!

Under maj gjorde en av våra senaste medarbetare entré hos oss – björnen på elsopbilarna. Under vårmarknaden i Falun bad vi faluborna att hjälpa oss med ett namn. Nu är det klart. Säg hej till Tage!

– Tage blir vår symbol för det kretslopp som vi tillsammans skapar och hela tiden kan utveckla till något ännu bättre, säger Hanna Bergman, avfallschef på Falu Energi & Vatten.

Kommunens avfallsverksamhet handlar inte bara om att ta hand om avfallet, utan att förädla och ge tillbaka.
– Därför passar Tage så otroligt bra. Ta och ge. Vi vill ta hand om avfallet och ge tillbaka i former som jord, värme och energi, säger Hanna.

Symbol för naturen
Anledningarna till att det blev just en björn är många.
– Den är en tydlig symbol för vår härliga natur. Det är viktigt för oss att vår natur mår bra och björnen är stor, stark och trygg. Precis det som vi strävar efter i vår verksamhet. Vi har till uppgift att ta hand om alla falubor, då krävs det styrka.

Tages uppgift framöver kommer inte bara att innebära turer med elsopbilarna. Han ska hjälpa oss att berätta hur vi tar hand om vårt avfall på bästa sätt.
– Tage blir en av våra viktiga ambassadörer. Kan Tage hjälpa oss och faluborna att sortera bättre kan vi också i slutänden få en ännu bättre verksamhet. Jag kan lova att Tage dyker upp i sammanhang när du minst anar det, avsluta Hanna.

Över 300 förslag
Under vårmarknaden fick vi in över 300 namnförslag. Av alla dessa jobbade vi fram namnet Tage. Ett av förslagen som vi fick in lämnades av Tony Ollinger från Falun. Han föreslog Repris och belönas med en familjebiljett till Orsa Björnpark.
– Grattis till Tony och ett stort tack till alla som var med i vår tävling! avslutar Hanna.