Sök

Europa minskar avfallet

För sjunde året i rad arrangeras EU-projektet Europa minskar avfallet under vecka 48. Över hela Sverige och Europa kommer det pågå aktiviteter för att minska avfallet. Temat för veckan 2015 är dematerialisation, dvs att göra mer – eller lika mycket – med mindre material.

I Dalarna har vi tillsammans med Länsstyrelsen, Landstinget och Dala Avfall skapat en egen regional kampanj - Dalarnas minskar avfallet. Det innebär att ett stort antal aktiviteter över hela Dalarnas kommer att genomföras, allt från bytesdagar till sopteatrar och matsvinnsprojekt. 

Här hittar du programmet för Dalarna minskar avfallet

I Falun kommer två större aktiviteter att arrangeras under veckan:

Bytesloppis på Falu återvinningscentral 23-29 nov

På återvinningscentralen på Ingarvet genomförs Bytesloppis i samabete med Ta Tillvara under perioden 23 nov-29 nov. Det innebär att istället för ordinarie Ta Tillvara-verksamhet så sätter vi upp ett bytestält på återvinningscentralen. Hit får du som besökare komma och lämna och hämta prylar gratis. Syftet är att få fler att få upp ögonen för återbruk i största allmänhet. Bytesloppisen är öppen ordinarie tider för återvinningscentralen i Falun, läs mer här. 

Bild Bytesloppis

Återbruksfest på Magasinet den 28 nov

Den 28 november genomförs Återbruksfesten på Magasinet kl 11-16. Här är Falu kommun arrangör tillsammans med Falu Energi & Vatten, Dalarnas Museum, Studiefrämjandet, Hagströmska Gymnasiet, Studieförbundet Vuxenskolan och Naturskyddsföreningen.

Hålltider för Återbrukfesten:
11.00 Återbruksfesten börjar
11.30 Vintage & Ny: modevisning
12.00 Hanna Wessman från TV4 Äntligen Hemma tipsar om Re-design
12.45 Boksläpp "Ägodela"
13.00 Sara May Kahl tipsar om byggnadsvård
13.30 Avfallstrappan med Patrik "Putte" Johansson och godisregn
14.00 Hanna Wessman från TV4 tipsar igen
15.00 Trash to Fashion - modevisning av Hagströmska gymnasiet
Därefter prisutdelning av bästa återbruksidé samt bästa remix

Mer information, klicka på länkarna nedan

Dalarna minskar avfallet

Återbruksfesten i Falun

Välkommen!