Sök

Dags att lämna in vattenavläsning

Det är dags för den årliga avläsningen av vattenmätare för dig som bor i villa eller radhus och har kommunalt vatten.

En gång per år skickar vi ut ett vattenavläsningskort via post till fastighetsägare som är anslutna till kommunalt vatten. I början av vecka 15 börjar dessa komma ut till våra kunder. 

Helst vill vi att du fyller i kortet digitalt via Mina sidor. Då får vi in siffrorna direkt i våra system och där kan du lämna mätarställning så ofta du vill. 

Lämnar du mätarställning en gång per år så beräknar vi din förbrukning baserat på föregående årsförbrukning. Om du under året har betalat mer eller mindre än du faktiskt har förbrukat, justeras det på den faktura där den årliga avläsningen redovisas. Därför är det viktigt att du läser av din mätare och rapporterar in mätarställningen.

Logga in första gången

  • Innan du börjar behöver du tillgång till en faktura med ditt kundnummer och fakturanummer. Uppgifterna finns också på ditt vattenavläsningskort.
  • Klicka sedan på Mina Sidor-symbolen på startsidan (fev.se) eller skriv in fev.se/minasidor i din webbläsare.
  • Du loggar enkelt in genom att registrera ett lokalt konto eller ange ett Facebook-, Windows Live- eller Google-konto. Välj något av alternativen på inloggningssidan för Mina Sidor.
  • Läs mer om hur du skapar ett lokalt konto eller inloggning via Facebook, Windows Live eller Google på Skapa konto för inloggning.
  • Sedan ska du fylla i kundnummer och fakturanummer på Mina Sidor. Det behöver du bara göra första gången. 

Saknar du möjlighet att rapportera digitalt så skickar du in talongen som kommer med brevet. Senast den 29 maj 2017 vill vi ha det.