Sök

Deltar i Musikhjälpen

På torsdag gästar vi Faluns lokala projekt för Musikhjälpen 2015. Årets tema är "Ingen ska behöva fly undan klimatet" och vi kommer att prata om vad vi, tillsammans med våra kunder, gör för att minska belastningen på klimatet.  

"En viktig fråga"
En vecka om året, i december, sänds Musikhjälpen i P3 och i SVT/SVT Play. Insamlingseventet lyfter fram en undangömd humanitär katastrof och genomförs tillsammans med Radiohjälpen för att uppmärksamma och på olika vis samla in pengar.

Årets tema fokuserar alltså på klimatrelaterade katastrofer och hur man bäst förebygger dem.
- Det är en viktig fråga. Det finns mycket man kan göra för att minska påverkan på klimatet. Alla kan bidra med något. Ett av de enklaste sätten att bidra till hållbar utveckling är att källsortera sina förpackningar och tidningar. Det gör i dag nio av tio svenskar. Många gör det på en återvinningsstation, andra hemma i fastigheten, säger Hanna Bergman, återvinningschef.

Gästar Musikhjälpen på Stora Torget
På torsdag den 17 december klockan 11.00 gästar hon Musikhjälpen på Stora Torget för att dela med sig av smarta klimattips. Lite senare på dagen. 17:15, kommer även fjärrvärmechefen Bengt Östling delta i eventet och berätta mer om hur vi alla kan krama om vårt klimat lite extra. 

Det lokala projektet i Faluns sänds av Dalarnas Studentradio och Dalarnas Student-TV från en glasbur på Stora Torget under perioden 13-19 december. Samtidigt som rikseventet.

Här kan följa Musikhjälpen
För att titta och lyssna på Musikhjälpen i Falun samt i P3/SVT/SVT Play:

Falun (dur.nu)

P3/SVT/SVT Play (sverigesradio.se/musikhjalpen)