Sök

EcoDataCenter får pris i Monaco

Under datamässan Datacloud Europe 2015 fick Falu Energi & Vatten och ECO DC AB ta emot ett specialpris för affärsprojektet EcoDataCenter.

Datacloud Europe 2015 är en stor datamässa som genomförs en gång per år på olika platser i Europa. I år arrangeras mässan den 3-4 juni i Monaco. Mässan arrangeras av konsultföretaget BroadGroup och vänder sig till IT-ansvariga i organisationer, telekomföretag, förvaltningstjänster, leverantörer av molntjänster samt experter inom till exempel energi, säkerhet och datacenterteknik.
– Vi är på plats för att berätta om affärsprojektet EcoDataCenter och datacentret som ska byggas i Falun. Priset som vi fick var ett Special Award med motiveringen ”nytänkande där ett datacenter integreras i ett energisystem som sedan värmer en stad. På ett sätt som är hållbart och klimatneutralt”, berättar Bengt Gustafsson, vd för Falu Energi & Vatten.

Sätter Falun på världskartan
Under de två dagarna har affärsprojektet även presenterats för alla mässdeltagare.
– Att vi får möjligheten att presentera Falun internationellt på det här sättet kan betyda väldigt mycket för den framtida utvecklingen. Att etablera världens grönaste data center i Falun skapar stor uppmärksamhet och sätter Falun på världskartan. I förlängningen innebär det också fler arbetstillfällen och många andra företag kommer att gynnas av satsningen, menar Per Dahlberg, vice vd för Falu Energi & Vatten.

Fler världsledande bolag
Under konferensen har det också varit extra fokus på just datacenter och hållbarhet.
– Det ser ut som att 2015 blir ett trendbrott i diskussionen kring datacenter. Nu börjar allt fler världsledande bolag med stora behov av datacenter diskutera hållbarhet och samarbeten med energibolag för att säkra framtiden, säger Bengt Gustafsson.

Läs mer om EcoDataCenter - klicka på länken - och Datacloud Europe 2015 - klicka på länken.