Sök

Falu Energi & Vatten medverkar till ny databas för elbilsladdning

I den nya nationella databasen Laddinfra.se samlas hela den svenska laddinfrastrukturen på en och samma plats. Det är branschorganisationen Power Circle som i dag lanserar databasen som kommer att förenkla för alla elbilister. Falu Energi & Vatten är en av aktörerna som har anslutit sina laddstationer inför dagens lansering av Laddinfra.se.

Den svenska laddinfrastrukturen växer så att det knakar och samtidigt utvecklas tekniken snabbt framåt. Därför lanserar Power Circle nu Laddinfra.se, en nationell databas för den svenska laddinfrastrukturen. Laddinfra.se ska göra det lättare att hitta laddplatser för
eldrivna fordon i Sverige, och på det viset skapa fler elbilister.

Bygger på beprövat koncept
Laddinfra.se är en öppen databas som bygger på ett beprövat koncept från Norge. Den norska laddinfrastrukturen finns sedan länge samlad, strukturerad och tillgänglig i en central databas som heter Nobil.no. Den svenska motsvarigheten stöds av Falu Energi & Vatten och andra starka aktörer inom svensk elbilism.

Laddinfra.se riktar sig till ideella och kommersiella krafter på marknaden. Databasen ger möjlighet att utveckla de tjänster som ska brukas av bilägare. Till exempel kan biltillverkare och utvecklare av appar och webbsidor använda information från databasen i framtida tjänster.
– Laddning, och specifikt att hitta laddstationer, är en nyckelfråga för att öka de laddbara fordonens användbarhet och konkurrenskraft. Genom att erbjuda en öppen databas där information om publika laddstationer kan registreras och tillgängliggöras hoppas vi kunna få än mer fart på elbilsintroduktionen, säger Olle Johansson, VD för Power Circle.

"Lättare att hitta våra laddare"
Falu Energi & Vatten ser också positivt på den nya databasen:
– Vi har hittills byggt sex publika laddstationer för elbilar och de finns registrerade på Laddinfra.se redan vid dagens lansering. Databasen kommer att hjälpa elbilisterna att hitta till våra laddare och till och med se om de är lediga eller inte, berättar Daniel Asplund som ansvarar för Falu Energi & Vattens elfordonsprojekt.

 

Här får du veta mer om vårt elbilsprojekt - Elbilfalun.