Sök

Falubornas brunn i Afrika halvvägs i mål

I samband med invigningen av Faluns nya dricksvatten i våras så släpptes boken ”Faluns vattenhistoria”. Försäljningen av Falu Energi & Vattens bok stöttar hjälpprojektet Bara ett hål som borrar dricksvattenbrunnar i Afrika. Tack vare bokköparna är Falun nu halvvägs till en ny brunn.

Vattenboken Webben

– Det här är en bok som faktiskt räddar liv. Den kostar 299 kronor och finns på Akademibokhandeln i Falun, Falu Gruva, Dalarnas Museum, Falu turistbyrå och hos Falu återvinning. Det är en utmärkt gå-bort-present eller julklapp med ett mycket gott syfte där 100 kronor går oavkortat till brunnsprojektet. Dessutom växlar Sida upp ytterligare 900 nya friska kronor till bistånd i samma område. Så det är ett bokköp som verkligen hjälper. Boken bjuder också på en hel del intressanta historier om vatten och Faluns historia, säger Henrik Eriksson, kommunikatör, Falu Energi & Vatten.

Målet är att sälja 750 böcker vilket skulle ge 75 000 kronor till Bara ett hål, vilket är tillräckligt för att kunna anlägga Falubornas egen dricksvattenbrunn som kan rädda liv i Afrika.
– Det är ett projekt med stort hjärta och gott syfte. För oss på Falu Energi & Vatten var det självklart att stötta satsningen med att hjälpa andra som är i behov av vatten, säger Reimer Pettersson, affärsområdeschef Vatten.

Fakta
Boken Faluns vattenhistoria lyfter fram dricksvattnets betydelse för vår hälsa. Den beskriver vattnets energi och kryddas med en och annan anekdot, som systrarna Bouvins tillverkning av Falubrännvin. Inte minst finns berättelser om de människor som varit med och utvecklat staden och skapat den miljö vi nu lever i.

Mer information om boken och projektet finns här