Sök
återvinning pris

Falun kan bli bäst i Sverige på återvinning – igen!

Falun är en av tre kommuner i landet som nominerats till Årets återvinningskommun genom tidningen Recycling & Miljöteknik.

Vinnaren presenteras den 28 november på Nalen i Stockholm. Tidigare i år blev Falun bäst i Sverige när branschorganisationen Avfall Sverige utsåg den främsta kommunen inom avfall och återvinning.
– Det är riktigt roligt och visar än en gång hur långt framme vi i Falun är på att jobba långsiktigt med miljö- och klimatfrågor. Miljöarbetet är en viktig pusselbit för att skapa ett långsiktigt hållbart Falun, men det lockar också människor och verksamheter till Falun, säger Jonny Gahnshag, kommunalråd i Falun.

Gott samarbetsklimat
Motiveringen för att vinna priset från Recycling & Miljöteknik lyder:
”Årets återvinningskommun arbetar aktivt med information och producentansvar och med insamling av producentansvarsmaterial. I årets återvinningskommun nås en hög insamling av producent-ansvarsmaterial och producenterna lever upp till sitt ansvar genom att materialåtervinning säkerställs i enlighet med avfallshierarkin. Årets återvinningskommun verkar för ett gott samarbetsklimat med producenterna och förstår vikten av samverkansavtal och tillsyn för ett fungerande producentansvar.”

Duktiga på att sortera
– För oss som arbetar med de här frågorna dagligen är det oerhört inspirerande varje gång vi får en klapp på axeln i form av ett fint pris. Under året som gått har vi redan fått ett antal utmärkelser för vårt integrerade arbete med smarta miljö- och energilösningar. Det är också kul för faluborna som är duktiga på att sortera och som hjälper oss. Vi vill ju alla bo i en kommun som vi kan vara stolta över, säger Bengt Gustafsson, vd Falu Energi & Vatten.


Nominerade till Årets återvinningskommun:

Nacka kommun
Sollefteå kommun
Falu kommun

Här kan du läsa mer om Återvinningsgalan.