Sök
Spadtag för Faluns och Borlänges fjärrvärme- och vattenledningar

Falun och Borlänge svetsas samman

I måndags var det byggstart för Falu kommuns och Borlänge kommuns gemensamma vatten- och fjärrvärmeledningar. Starten inleddes på Fågelmyra med både spadtag och svetsning.

– Det är ett stort steg som vi tar tillsammans, säger Ragnar Kroona, styrelseordförande för Falu Energi & Vatten.

Högre säkerhet. Minskade koldioxidutsläpp. Lägre produktionskostnad. Ökad konkurrenskraft. Fördelarna är många när kommunerna börjar att gräva för de gemensamma ledningarna. 

– Vatten och värme är livsviktiga funktioner. Genom vårt samarbete med till exempel vattenproduktionen kommer kommunerna att få en förbättrad säkerhet, säger Ragnar Kroona.    

Jonny Gahnshag är kommunstyrelsens ordförande i Falu kommun. Han fick äran att svetsa Faluns del av de två rör som ska bli en symbol för kommunernas samarbete.
– Vårt samarbete kommer att ge en positiv inverkan på den kommunala ekonomin. Sedan kommer det också att minska belastningen på miljön. Båda kommunerna är framgångsrika med sitt arbete för en hållbar miljö, men tillsammans blir vi ännu bättre, säger han.

Bild, ovan, från vänster: Ragnar Kroona (styrelseordförande i Falu Energi & Vatten), Jonny Gahnshag (kommunstyrelsens ordförande i Falu kommun), Jan Bohman (kommunstyrelsens ordförande i Borlänge kommun), Kerstin Rahm (styrelseordförande i Borlänge Energi). Foto: Henrik Hansson

Svetsning FB

Svetsning2 FB

Bilder, ovan: Jonny Gahnshag lägger en svetsrand på de rör som ska symbolisera kommunernas samarbete. I bakgrunden väntar Jan Bohman på sin tur.