Sök

Välkommen på en festlig familjedag!

Lördag den 5 september välkomnar vi på Falu Energi & Vatten till en riktig familjedag under festivalen Granny Goes Street i centrala Falun. Leksaksbyte, återvinningsteatern Sopakuten, armbrytning, schyssta bananer samt expertrådgivning kring energi och stadsnät är några av aktiviteterna under dagen.

Leksaksbytet sker inne i foajén till kulturhuset Tio14 (före detta Folkets Hus). Lokalen kommer att fyllas med leksaker som Faluborna har skänkt till oss på återvinningscentralen. Här finns allt från dataspel och gitarrer till spel och dockor. Max 3 saker per barn får bytas. 
– Det är ett sätt att få barnen och ungdomarna och även vuxna att tänka till och vara rädda om sina prylar, för även gamla leksaker är värdefulla. Att hela tiden köpa nytt är inte hållbart i längden. För barn spelar det ju ofta ingen roll om leksaken är ny. De har oftast lika kul med en använd leksak, säger Patrik ”Putte” Johansson, skolinformatör på Falu Energi & Vatten.

På våningen ovanför Leksaksbytet kommer även två öppna gratisföreställningar av den uppskattade återvinningsteatern Sopakuten att spelas under dagen kl 11 och kl 14. Utanför kulturhuset i riktning mot Faluån finns dessutom Falu Energi & Vattens aktivitetstält där besökare kan testa sin energi med Hedemora Armsportklubb. Under utvalda tider kommer även företagets experter inom el, värme och stadsnät att vara på plats för att svara på frågor och ge tips. Dessutom bjuds besökare på popcorn och Fairtrade-märkta bananer. En riktig familjedag med andra ord.
– Det här är en bra möjlighet för oss att få möta Faluborna på ett naturligt och avslappnat sätt. Våra tjänster påverkar ju människors vardag på ett eller annat sätt. Därför är en sådan här familjedag perfekt för att svara på frågor och tipsa om sådant som kan vara till nytta för många, berättar Per Magnusson, marknadschef.

Information
Falu Energi & Vatten på Granny Goes Street
Tid: kl 10-14.30
Plats: Kulturhuset Tio14 och på festivalområdet.

Hela programmet för Granny Goes Street hittar du här.

Välkommen!