Sök

Fira Elens dag med oss i Geislerska parken

Den 23 januari 2016 firas Elens dag för tredje gången. Elens dag uppmärksammar den viktiga funktion elen har i samhället, utan el skulle inte vår vardag fungera. Tack vare elen är vårt liv ljusare, tryggare, lättare, friskare och roligare.

Temat för Elens dag är ”ladda” men i år firas även Elens dag i ljusets tecken. Under den månad vi upplever som mörkast laddar vi Sverige med ljus när det behövs som mest. Vi behöver ljus för att må bra och genom att sprida ljus kan vi ladda upp oss inför det kommande året.

Falu Energi & Vatten firar Elens dag med Faluborna i Geislerska Parken mellan kl 13-15 lördag 23 januari. Arrangemanget under Elens dag är ett utmärkt tillfälle för Faluborna att bli mer upplysta om el. På plats i Geislerska Parken visar vi elbilar, laddstolpar, hur elnätet fungerar, hur du klarar ett strömavbrott och mycket mer. Våra elsäljare finns på plats med erbjudanden till dig som tecknar elavtal med Falu Energi & Vatten. Dessutom ordnas tävlingar på tema el med fina priser.

Välkomna!

Elens dag annons 2016 
Klicka för större format.

Sex skäl till att vi firar Elens dag

1. El är det största som har hänt människan i modern tid.
Elen har gett oss en enklare, säkrare, ljusare och varmare tillvaro. Kort sagt är el en förutsättning för att vi ska kunna ha den livsstil och det samhälle som vi har idag.

2. Det är inte mycket som fungerar om strömmen går
Dagens samhälle bygger helt och hållet på system som behöver el för att fungera. Väldigt mycket av det vi gör i vardagen sker med hjälp av el. Om strömmen någon gång har gått märker du helt plötsligt en massa saker som helt plötsligt inte fungerar.

3. Fritid tack vare elen
I början på 1990-talet gick nästan all vaken tid gick åt till att laga mat, tvätta och hålla värmen och så jobb därutöver. Nu finns tid över till annat, tack vare alla hushållshjälpmedel som drivs med el. Dessutom kan arbetet fördelas på dygnets alla timmar med hjälp av elbelysningen.

4. Elen skapar nytta varje dag i samhället
Vi har haft el i Sverige sedan 1870-talet. Först användes den till belysning i industrin, på gator och i hemmen. Nu använder vi den till IT-teknik, maskiner i industrin, hushållsmaskiner i hemmen, transporter med tåg och tunnelbanor och till nöje och rekreation.

5. Räddar liv och förbättrar arbetsmiljön
Tillgången till el inom sjukvården har gjort det möjligt att utveckla utrustning som räddar otaliga liv varje år.

6. Färre arbetsskador och bättre arbetsklimat tack vare el
Hela vår industriella utveckling hänger ihop med elektrifieringen. Arbetet har moderniserats, blivit mindre fysiskt krävande och mer effektivt tack vare el.

Svensk Energis hemsida finns material som visar vad det kostar att använda el i vår vardag, till exempel En God Morgon.