Sök

Fira Elens dag med oss!

Elens dag firas den 23 januari. Under vecka 4 uppmärksammar vi elens nytta i vår vardag genom ett erbjudande i samarbete med några livsmedelsbutiker i Falun och Svärdsjö. "Köp 2 LED-lampor - betala för 1".

Glödlampor ska vanligtvis lämnas till någon av våra Återvinningscentraler som finns på Ingarvet och i Bjursås och Svärdsjö. Ljuskällor läggs där i en särskild behållare. Under vecka 4 gör vi det enklare för dig genom att ställa fram kärl vid några livsmedelsbutiker i Falun och Svärdsjö där du kan lämna dina gamla glödlampor. 

Passa på att enkelt byta ut dina gamla glödlampor mot nya effektiva LED-lampor med erbjudandet "Köp 2 LED-lampor - betala för 1".

Erbjudandet gäller hos ICA Britsarvet, ICA Slätta, ICA Maxi Falun, ICA Svärdsjö och Coop Konsum Kvarnberget.

För varje LED-lampa du köper skänker Falu Energi & Vatten 10 kronor till organisationen GiveWatts som delar ut solcellslampor till skolbarn i Kenya. På så vis kan de läsa läxor i ljuset av miljövänliga solcellslampor istället för fotogenlampor som sotar ner luften.

Läs mer om GiveWatts på givewatts.org
Läs mer om Elens dag svenskenergi.se.

Gå gärna in på Facebook och läs om vad som pågår under Elens dag. På Facebook, Instagram och Twitter kan man dela en bild med #elensdag och #givewatts. Branschorganisationen Energiföretagen Sverige  skänker 50 kronor per inlägg till GiveWatts arbete.