Sök

Se omtyckta Sopakuten gratis under höstlovet

Den 27 oktober kl 13.00 bjuder Falu Energi & Vatten på en gratisföreställning av den omtyckta återvinningsteatern Sopakuten. Välkomna till Gamla Elverket i Falun på tisdag! Först till kvarn...

Sopakuten Hostlovsteater Okt 2015

Sopakuten är en lekfull och lärorik teaterföreställning om återvinning och sopsortering för barn i åldrarna 4-7 år. Huvudrollerna spelas av Patrik "Putte" Johansson och björnen Tage.

Se en trailer av Sopakuten.

Under 2014 belönades Patrik Johansson med Falu Kommuns barn- och ungdomskulturpris för sina insatser inom teater och kultur med motiveringen: "Falu kommuns barn- och ungdomskulturpris 2014 tilldelas Patrik Johansson som arbetar med teater och ungdomsgrupper bl.a. på gamla Elverket. Dessutom når Patrik många unga skolbarn med sitt miljöengagemang i teaterform."

Gamla Elverket, Ölandsgatan 8, Falun 

Tisdag 27 november, kl 13.00-14.00

Biljetter till föreställningen kan ej bokas, först till kvarn. Max 70 platser. Fika finns att köpa före och efter föreställningen.  

 

Sopakuten i media

SVT Dalarna

Sveriges Radio Dalarna

Dalarnas Tidningar

Dala-Demokraten

 

Falu Energi & Vattens arbete för skolorna i kommunen.

En av de viktigaste målgrupperna för att lyckas påverka fler människor att göra klimatsmarta val är barnen. De är framtiden och har möjlighet att påverka många människor i sin omgivning. Vår verksamhet för skolorna i Falu kommun är ett sätt att sprida kunskap och medvetenhet kring hållbara val. Sopakuten är ett bra exempel på hur vi jobbar. 

Här kan du läsa mer om hur vi arbetar tillsammans med våra viktigaste ambassadörer.