Sök

Indonesisk delegation studerar hållbart miljöarbete

Den här veckan får Falun och Borlänge långväga besök när en miljödelegation från Indonesien ska studera Faluns och Borlänges smarta integrerade energisystem.

– Tanken är att studera hur vårt framgångsrika integrerade avfalls- och återvinningsarbete fungerar i praktiken, hur vår gröna energi produceras samt hur vi arbetar med rening av vatten. Det är riktigt spännande att vårt arbete uppmärksammas internationellt och att vi i Falun och Borlänge kan hjälpa
människor och andra länder, berättar Melviana Hedén, utvecklingsingenjör på Falu Energi & Vatten.

"Vi hänger ihop"
Delegationen kommer från regionen Kutai Kartanegara, Östra Borneo, Indonesien. Medverkar gör bland andra regionens motsvarighet till landshövding, Rita Widyasari, samt Hamly Pide, planerings- och utvecklingschef i regionen.
– Det är spännande att vi förenar Falun och Borlänge vid sådana här besök. Det visar att vi alltmer hänger ihop vad gäller den smarta infrastrukturen och framtidens hållbara lösningar, säger Bengt Gustafsson, vd Falu Energi & Vatten.

Digert program
Den indonesiska gruppen har ett digert program under två dagar och ska bland annat besöka fjärrvärmeverket i Falun, Falu återvinning, Främby vattenverk samt fjärrvärmeverket Bäckelund i Borlänge.
– Man förstår att de tar miljöfrågorna på allvar eftersom de har en egen journalist från Indonesien som följer med och rapporterar om besöket, avslutar Melviana Hedèn.