Sök
snabbladdningsstation

Invigning av snabbladdare vid ICA Maxi

På lördagen den 30 november inviger vi landets första snabbladdningsstation med combined charging system (CCS) vid ICA Maxi i Falun.

Tillsammans med Faluns bilförsäljare kommer vi att visa hur den nya stationen fungerar och ett urval av olika elbilsmodeller som finns på marknaden i dag.
– Vi ser den här invigningen som ett bra tillfälle att visa upp ny laddteknik, men även att ge privatpersoner chansen att titta och provköra dagens elbilar, säger Lars Runevad, projektledare vid Falu Energi & Vatten.

Combined Charging System är den nya tyska standarden som kommer sitta i många av de kommande europeiska elbilarna. Standarden innebär att en och samma kontakt i bilen både kan ta emot snabbladdning med likström från speciella laddningsstationer och dessutom ladda med växelström från laddningsstolpar eller hemma i ett vanligt 230 V-uttag.
– Vi satsar på en kombinerad CCS och CHAdeMO snabbladdningsstation för att säkerställa att fler bilar kan ladda helt enkelt. CHAdeMO är en japansk standard och i dag den vanligaste typen av kontakt för snabbladdning av elbilar, säger Lars Runevad.

Laddstationen är delfinansierad av Energimyndigheten genom projektet Elfordonsoffensiven.

Fakta/Invigning vid ICA Maxi
Tid: 12.00-15.00, 30 november
Plats: ICA Maxi Falun, parkering mot E16.
Övrigt: Falu Energi & Vatten och ICA Maxi bjuder på lussefika.

Läs mer om snabbladdningsstationen här.