Sök

Kom och titta på vårt konstprojekt!

Den här veckan, 23-27 juli, kommer konstnären Lina Sofia Lundin och Studiefrämjandet arrangera workshopen ”Konst, kritik och påverkan” på vår Återvinningscentral i Ingarvet.

Lina Sofia Lundin är grundare till klädbiblioteket Lånegarderoben och tillsammans med kursdeltagare från Studiefrämjandet ska de under veckan bygga offentlig konst. Besökare som sorterar sitt avfall på ÅVC:n kommer att kunna vara med och betrakta konstverken när de byggs upp på det lilla torget framför entrén.
- Syftet med workshopen är att uppmärksamma att vi kan använda material mer än en gång innan vi återvinner det. Under kursen har vi valt att se det som slängts på ÅVC:n som ett byggmaterial, för att visa på att tingen faktiskt har en längre livslängd, säger initiativtagaren och konstnären Lina Sofia Lundin.

Melviana Hedén jobbar som utvecklingsingenjör på Falu Energi & Vatten (Avfall) och hon ser fram emot veckans konstbygge:
- Den här workshopen är ett konkret exempel på hur vi arbetar med vårt mål för en bättre miljö. Den lyfter vår avfallsplan där de stora målen är ökad resurshushållning och återvinning.
- Sedan är det jätteroligt att Lina Sofia och deltagarna väljer att ha workshopen på vår ÅVC. Jag hoppas att många av våra besökare tar chansen att komma fram och titta på gruppens arbete under veckan. Hjärtlig välkomna! avslutar Melviana.

På fredagen den 27 juli, klockan 14.00, blir det sedan vernissage på torget vid Återvinningscentralen. Missa inte det!