Sök

Falu Energi & Vatten tävlar om prestigefyllt pris

Falu Energi & Vattens digitala årsredovisning är finalist i Sveriges mest heltäckande grafiska kommunikationstävling Svenska Publishing-priset.

– Det är fantastiskt att vara en av finalisterna, säger Mikaela Trapp, informationsansvarig.

Svenska Publishing-priset är en årlig tävling för trycksaker och webbplatser. Tävlingen genomfördes första gången 1990 och arrangeras av kunskaps- och informationsföretag Populär Kommunikation.
– Sedan några år har vi producerat en broschyrversion av företagets årsredovisning, men 2013 bestämde vi oss för att testa ett nytt grepp. Vi ville skapa en årsredovisning som inte blev en hyllvärmare, utan kunde användas och spridas i våra olika digitala kanaler, berättar Ylva Ljungberg, ekonomichef.

Bredare bild av företaget
Målet med digitaliseringen var också att visa en bredare bild av företaget verksamheter och anställda.
– Vi är stolta över vårt bolag och det vi arbetare med. Det är något som vi vill sprida till våra kunder och ägare. En digitalisering innebar att vi fick nya möjligheter att ta med intresserade på vår resa under ett år – med både text, ljud och rörlig bild, säger Ylva Ljungberg.

Att Falu Energi & Vatten står som finalist i en kommunikationstävling hör inte till vanligheterna.
– Det är första gången som vi är med i den här typen av bedömning. Bara att bli nominerad ger oss en signal kring att vi bedriver ett kommunikationsarbete som väcker intresse och att kanalvalet var rätt. Att sedan få en produkt bedömd av experter lyfter vårt arbete ytterligare ett steg, säger Mikaela Trapp.

Inte bara designtävling
Svenska Publishing-Priset är inte bara en designtävling. Tävlingsbidragen bedöms av en jury bestående av flera framstående experter som tittar på form, användbarhet, text och bild. Den 6 oktober avslöjas vinnarna under Svenska Publishing-galan i Stockholm. Årsredovisningen är framtagen i samarbete med reklambyrån United Power.


Fakta/Svenska Publishing-priset kategori Årsredovisningar webb
Falu Energi & Vattens digitala årsredovisning för 2013

Övriga finalister