Sök

Nu blir det belysning i skateparken!

Falu Energi & Vatten har beslutat att sponsra med belysning i skateparken vid Västra Skolan i Falun. - Det känns helt rätt att stötta ett projekt som skateparken, säger Per Dahlberg, elnätschef på Falu Energi & Vatten.

Falu Energi & Vatten har tagit över ansvaret för belysningen i hela Falun och det blev ett naturligt steg att även lysa upp skateparken.
- Det är en plats som är tillgänglig för allmänheten och många samlas för att umgås där. Att det är öppet för alla och kostnadsfritt ser vi som en viktig förutsättning när vi väljer att stötta projektet, säger Per Dahlberg.

Monterar LED-belysning
Projekteringsarbetet med belysningen har skett under vintern och så fort tjälen går ur marken kommer arbetet med att dra ledningar och montera upp belysningen att påbörjas.
Det som kommer att monteras är LED-belysning som drar mycket mindre energi än äldre glödlampor och de går att variera i både färg och belysningsmönster.
- Idag finns mycket ny teknik som kan användas när man väljer belysning, berättar Christer Montin, projektledare på Falu Energi & Vatten. 

Kommunen gjorde intervjuer
Trafik- och fritidsförvaltningen på Falu kommun, som har bekostat själva skateparken, gjorde under hösten 2012 intervjuer med elever och lärare på Västra Skolan om deras val av skol- och fritidsvägar, områden för utomhusvistelse och vilka platser som är favoritplatser respektive otrevliga platser.
- När det gäller farliga och otrevliga platser är det många elever och lärare som påpekade att det saknas belysning i skateparken och även vid gångvägen ovanför skateparken, säger Sofia Möller Skog, parkingenjör på Trafik- och fritidsförvaltningen.
- Vi kommer att återkoppla till eleverna och berätta för dem vad som kommer att åtgärdas och det känns mycket glädjande att vi kan komma tillbaks med ett svar att belysningen kommer att bli verklighet eftersom skateparken är mångas favoritställe, fortsätter Sofia.

Ännu mer attraktiv
Belysning i skateparken kommer att göra den ännu mer attraktiv och ger också möjlighet till mer utnyttjandetid framför allt under vår och höst. Dessutom blir det säkrare och tryggare för åkarna, vilket också är en viktig anledning.