Sök

Nu öppnar Stugan 2016

För andra året i rad träffas nu talanger från hela världen i Falu kommun för att producera nya dataspel. Lördag 9 juli invigs projekt Stugan på Bjursås SkiCenter.

Målet med Stugan är att få fram 13 nya speltitlar och förhoppningsvis nästa stora dataspelssuccé. – Deltagarna på Stugan kommer varje vecka få besök av erfarna dataspelsutvecklare som också fungerar som mentorer, säger Jana Karlikova, projektledare för Stugan. Allt arbete som görs går att följa på Stugans sociala medier.

Bakom satsningen med Stugan står etablerade spelutvecklare som vill ge tillbaka till ungdomarna som spelat deras spel. –Det här är en framtidsbransch och Stugan-projektet är ett initiativ som sätter Falun på kartan, säger Dan Nygren, kommundirektör. Det här är ett projekt vi gärna stöttar.

Stugan behöver en säker och snabb förbindelse för datakommunikation. Ett samarbete mellan Falu kommun och Falu Energi & Vatten genom Falu stadsnät har gjort det möjligt. Förbindelsen sker via en radiolänk från Falun till Bjursås, en sträcka på cirka 2 mil.

–Med hjälp av internetleverantören, IT System i Dalarna, så kan Stugans besökare surfa med en hastighet på över 500 Mbit/sekund, säger Tommy Åberg, affärsområdeschef på Falu Energi & Vatten.

Den 27 augusti avslutas årets Stuga med presentation av spelen som utvecklats under projektet.

Läs mer om Stugan

Stugan på Facebook