Sök

Ny laddstation för elbilar på Nybroparkeringen

Under torsdagen fick Falun ännu en laddstation för elbilar. Denna gång var det Nybroparkeringen som berikades med två laddstolpar.

Img 4342

Det senaste året har arbetet med att bygga ut en modern och smart infrastruktur för elfordon i Falu kommun intensifierats. Vi har bland annat byggt en snabbladdningsstation i Enviken och nya normalladdningsstationer vid Gamla Postenparkeringen, Holmtorget och Lugnet. Vårt mål är att som första kommun i Sverige få en heltäckande geografisk spridning av laddstationer, inte bara i stadskärnan utan i hela kommunen. Och vi kommer mycket snart att vara där!

Nu har vi driftsatt ytterligare en laddstation med normalladdare i Falun. I samråd med Falu kommun har vi länge planerat för elbilsladdare på Nybroparkeringen, som används dagligen av många arbetspendlare. Nu erbjuds alltså dessa bilister möjlighet att använda elbil till och från jobbet, och under arbetsdagen ladda sin elbil med ren el från Falun!

Följ vår fortsatta utbyggnad av laddinfrastrukturen för elfordon i Falun här: /om-oss/projekt/elbilar-och-laddstationer/vaara-laddstationer/

Fakta Nybroparkeringens laddstation:
Antal laddstolpar: 2 st
Antal laddplatser: 4 st
Laddartyp: Normalladdare, Typ 2
Max laddeffekt: 3 fas 16 A (11 kW)
Avgift: Fri parkering och laddning tills vidare