Sök

Ny vd för Falu Energi & Vatten AB

Nu är det klart att Per Dahlberg tar över vd-uppdraget för Falu Energi & Vatten. Han kommer att tillträda tjänsten den första juli 2015.

Måndagen den 22 december beslutade styrelsen för Falu Energi & Vatten att Per Dahlberg blir ny vd efter Bengt Gustafsson.
– Intresset för vd-uppdraget har varit stort - både från energibranschen och andra verksamhetsområden, säger styrelseordförande Ragnar Kroona och fortsätter: 
– Vi har vänt oss till intresserade från hela landet och flertalet de sökande hade utmärkta meriter. I själva rekryteringsprocessen har styrelsepresidiet arbetat tillsammans med rekryteringsföretaget Michaël Berglund Executive Search samt representanter för de anställda.

Förmedla vision och skapa förutsättningar
Per Dahlberg är känd sedan tidigare inom bolaget. Han har sedan 2006 arbetat som affärsområdeschef för elnät/stadsnät och vd för dotterbolaget Falu Elnät AB. Sedan 2014 är han även vice vd för Falu Energi & Vatten.
– Per Dahlberg har i sina olika yrkesroller genom åren visat en god förmåga att kunna driva både en affärsmässig- och organisatorisk utveckling. Han är också väl insatt i vad det innebär att leda ett kommunalt bolag. Vi är övertygade om att vår nye vd kan förmedla bolagets vision och skapa förutsättningarna för att förverkliga den tillsammans med styrelsen, ledningen och alla anställda, säger Ragnar Kroona.

"Fortsätta utveckla Falu Energi & Vatten"
Den nye vd:n ser fram emot sitt uppdrag.
– Jag har ju varit med på resan över Falu Energi & Vattens fantastiska utveckling under många år och det ska bli otroligt spännande att få ta över uppdraget som vd för ett mycket välskött företag. Energi- och miljöfrågor hamnar alltmer i fokus och där har bolaget en nyckelroll att påverka lokalt. Men vi ser att det vi gör får stor spridning till och med globalt, säger Per Dahlberg.
– Det finns många utmaningar framöver, men vi är väl rustade framförallt i den tillgång vi har i vår personal. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Falu Energi & Vatten för att möta framtiden som ett modernt energibolag till nytta för våra kunder.

 

Per Dahlberg Och Elbil

Fakta/Per Dahlberg
Ålder: 48 
Bor: Falun 
Familj: Gift, tre egna barn och tre bonusbarn.
Erfarenhet: Vice vd och affärsområdeschef för elnät/stadsnät på Falu Energi & Vatten. Vd för Falu Elnät AB. Civilingenjör med inriktning maskinteknik. Tidigare marknadschef på Ericsson, utvecklingschef inom maskinindustrin.