Sök
Anna-Lena Nihlman och Jennie Thomson arbetar under festivalen Peace & Love och får möjlighet att ratta våra elbilar.

Peace & Love kör med elbilar

Har du sett våra elbilar? Om inte har du chansen att se bilarna på Sveriges största festival, Peace & Love.

Under veckan har våra och Borlänge Energis elbilar cirkulerat på festivalområdet i centrala Borlänge. Peace & Love arbetar för att kunna bidra till en bättre värld och årets budskap för festivalen är En ny värld.
─ Vi fick en förfrågan från Borlänge Energi om vi tillsammans med dem ville låna ut våra elbilar till festivalen. Och naturligtvis ville vi det! Framtiden talar för elbilar och det är viktigt att många får prova åka och köra elbilar, säger Bengt Östling, chef för Fjärrvärme & Kraft.

Elbilarna används på flera olika ställen i festivalorganisationen. Jennie Thomson, 25, kommer från Falun och arbetar som Runner.
─ Jag har till uppgift att köra säkerhetsfolket mellan olika platser. Det kan handla om allt från att hämta personal från bostäder till att hämta mat. Vi vill att logistiken ska fungera så smidigt som möjligt och minimera användandet av många fordon, berättar Jennie.

Det är första året som festivalen använder elbilar, tidigare har det främst använts bilar, golfbilar och elmopeder.
─ Elbilen är väldigt smidig att köra och ett miljövänligare alternativ. Den passar bra in i festivalens miljötänk, säger Jennie.

Förutom festivalens Runners använder också Själavårdarna elbilarna. Anna-Lena Nihlman, 54, kommer från Säter och är på plats för att stötta besökare som behöver någon att prata med.
─ Vi är en avlastning till sjukvården och röra oss inom området och på campingen. Vi är flera organisationer som arbetar med själavården. Jag kommer från Svenska Kyrkan, berättar Anna-Lena.

Både Jennie och Anna-Lena tycker att elbilarna fungerar bra på festivalområdet.
─ Jag funderar faktiskt själv på att köpa en elbil. Det enda som jag märkt nu är hur tyst den är att köra. Folk märker inte av oss när vi kommer körande på området. Men vi har faktiskt löst det också, säger Jennie och visar en cykeltuta som ligger i framrutan.
─ Nu slipper vi skrämma besökarna när vi använder biltutan, fortsätter hon och ler.

Vill du veta mer om Falu Energi & Vattens satsning på elbilar? Då kan du läsa om vårt elbilsprojekt här.