Sök

Premiär för filmen "Provkörning av en bensinbil"

I dag lanseras en kortfilm som visar ett framtidsscenario där elbilar är självklara och fossilbilar är passé. Filmen är inspelad i Falun och bakom filmen står bland annat branschorganisationen Power Circle och Falu Energi & Vatten.

Hur ser våra transporter ut? Är det verkligen smart och rimligt att använda fossila drivmedel, trots alla nackdelar som vi redan känner till? Nu lanserar Falu Energi & Vatten tillsammans med Power Circle och några andra ledande företag i den svenska elbilsbranschen, en film som vänder på perspektiven. Där elbilar är det självklara och fossilbilarnas föråldrade teknik blir uppenbar.

El är en tydlig trend
Den etablerade tekniken är ofta den norm mot vilken nya tekniker och produkter jämförs. När teknikskiften inleds kan etablerade normer utmanas. Just det pågår nu inom transportsektorn, där elektrifiering är en tydlig trend för exempelvis personbilar och bussar.

Varför medverkar Falu Energi & Vatten i initiativet?
- Vi blev inspirerade av en text som publicerades på Tesla Club Swedens hemsida. Vi tipsade Power Circle om att göra en kortfilm baserad på denna text och erbjöd oss att medverka på något sätt, säger Daniel Asplund, affärsutvecklare.

Vad hoppas ni att uppnå?
- Vår förhoppning är att den som tittar på filmen ska lockas till att fundera över och ifrågasätta vad som är norm idag och varför. Genom att visa upp ett annat perspektiv hoppas vi att fler ska fundera över sitt val av drivmedel och teknik. Elbilar har många fördelar mot bilar med konventionella förbränningsmotorer, och det försöker vi synliggöra med denna film, säger Daniel Asplund.

Läs mer om vår satsning på elfordon:

fev.se/elbil