Sök
Runndagarna Igelkottarna Söderbaumska

Skaparglädje som räddar liv

Under våren har elever i årskurs 1-2 på Söderbaumska skolan satt ord och bild på vattnets betydelse för människans överlevnad. Deras fantasi och skaparglädje har resulterat i en färgsprakande utställning med tänkvärda ord.

I helgen, 10-11 augusti, kommer barnens teckningar och dikter att ställas ut på Roxnäs Udde. Vernissage äger rum lördag klockan 12. 
– Vi har tryckt upp en av teckningarna och en dikt på en t-shirt som vi säljer. Hela intäkten går oavkortat till organisationen WaterAid. Falubarnens engagemang kommer att rädda liv i Afrika, berättar Ann-Louise Ebberstein, projektledare på Falu Energi & Vatten.

Barnens arbete är en del i den kommunikation som görs kring vatten med anledning av den historiska händelsen som sker 2014/2015. Då kommer Faluborna få vatten från en ny grundvattentäkt i Lennheden, norr om Borlänge. Det är ett stort projekt som Falun och Borlänge gör tillsammans för att säkra en framtida vattenförsörjning.
– Vi i Sverige vrider på kranen och förväntas få ett rent vatten. I vårt arbete tillsammans med barnen vill vi belysa hur vatten, som är en självklarhet för oss, är en fråga om liv och död i andra länder, säger Ann-Louise Ebberstein.

Falu Energi & Vatten på Runndagarna
Tid: 10–16, lördag–söndag. Vernissage, klockan 12 på lördag.
Plats: Roxnäs Udde.
Läs mer: http://www.runndagarna.se/program och http://www.wateraid.se