Sök

Välkommen att fira Tage

Nu på lördag den 23 april kl 10-14 bjuder vi på aktiviteter på Falu återvinningscentral. Vår maskot Tage fyller 3 år. Dessutom är det Ingarvsdagen.

På plats finns huvudpersonen själv, Tage, med sin gode vän Putte. Vi bjuder dessutom på fika. Under dagen kommer också andra aktiviteter att ske. 

ReDoo - återbrukar med barnen

Återbrukscentret ReDoo skapar tillsammans med barnen vår- och trädgårdsinspirerat återbruk i form av fjärilar, insekter och blommor. ReDoo erbjuder barn och pedagoger i Faluns komunala förskolor och pedagogiskomsorg material som stimulerar och lockar till skapande och utforskande aktiviteter. Samtidigt ökas förståelse för hållbarutveckling genom att överskottsmaterial får ett nytt eller förlängt liv. 

Ren el från Falun

Passa på att fråga våra experter om vilket elavtal som passar dig bäst. Visste du till exempel att elen från Falu Energi & Vatten tillverkas av förnyelsebara energikällor, som biobränsle vid kraftvärmeverket på Ingarvet, vatten från vattenkraftstationen i Sundborn och vind från vindkraftverken på Tavelberget. På fakturan ser du också vilka energikällor som producerat din el. Det kallas för ursprungsmärkning.

Kompostjord & plantering

Nu är det full fart på vår jordförsäljning. På återvinningscentralen kan du handla storsäck för mer omfattande trädgårdsarbeten eller en liten hink (ta med behållare att fylla) för det lilla projektet. Falu återvinningsjord är naturbaserade produkter som består av kompostmull blandad med torv och sand. Den fungerar mycket bra till jordförbättring då den tillför jorden näring, gör den luftigare och är mullrik. 

Välkommen!