Sök

Dalarnas toaletter demonstrerar

I morgon den 19 november är det Världstoalettdagen, en officiell FN-dag som årligen uppmärksammar att 2,5 miljarder människor saknar tillgång till toalett. Det handlar om hygien och sanitära insatser som får stor påverkan på människors hälsa. Det är en viktig fråga och för oss på Falu Energi & Vatten är det självklart att stötta arbetet.

I Dalarna uppmärksammas Världstoalettdagen med flera ”toalettdemonstrationer”. I Falun kan du se demonstrationståget på Falu återvinning på Ingarvet. Vi tar också tillfället i akt att upplysa om hur man kan hjälpa miljön genom att tänka på att använda sitt avlopp på rätt sätt, bland annat hur viktigt det är att inte spola ner kemikalier i toaletten.

Kom gärna förbi och prata med oss!
Vi finns på plats på Falu återvinning under hela Världstoalettdagen den 19 november kl 09.00-19.00 samt även på lördag den 22 november kl 09.00-15.00.

Världstoalettdagen 2014

Demonstrationståget av toaletter på Falu återvinning

500 ton onödigt skräp - bara i Dalarna
Sverige och Dalarna har lyxen av att ha toaletter, men vi måste bli bättre på att ta hand om vårt vatten och avlopp. Reningsverken i Sverige tar emot 7000 ton onödigt skräp varje år (Dalarna 500 ton), dessutom hamnar stora mängder kemikalier i avloppet (bl.a. kadmium) vilket skadar vår miljö och vårt vatten.

Mer information om vatten hittar du här.