Sök

Vi höjer priset på fjärrvärme med 0 kr - i år igen!

Trots stigande kostnader på framförallt skogsbränslen hålls fjärrvärmepriset oförändrat ÄVEN under hela 2012.

Vi är mycket nöjda och glada för att vi återigen inte behöver höja priset på fjärrvärmen i Falun.

Vi jobbar ständigt med att effektivisera och pressa våra kostnader så att priset kan bli så lågt som möjligt. Vårt mål är att priset på fjärrvärme ska vara minst lika prisvärd som alternativen på värmemarknaden vilket ställer krav och pressar oss att fortsätta göra vårt yttersta.

I år har vi fått ett kvitto på att vi tänker och agerar rätt genom att i rapporten "Uppvärmning i Sverige 2011" från Energimarknadsinspektionen kan se att fjärrvärme är det mest prisvärda alternativet (årskostnaden) för ett småhus i Falun.

Falu Energi & Vatten använder sig av kostnadsbaserad prissättning, vilket innebär att fjärrvärmekunder betalar de kostnader som finns för att kunna leverera en säker och miljövänlig värme. Till detta kommer en skälig vinst.

Kostnaden för uppvärmning är det som vanligen jämförs, men förutom pris, enkelhet och bekvämlighet är miljöpåverkan viktiga parametrar närman ska välja uppvärmningsform. Enligt statistik från Svensk Fjärrvärme har Falun en tätposition med låga utsläpp när det gäller miljövärdering av värme. Fjärrvärmen i Falun är också märkt med världens tuffaste miljömärkning, Naturskyddsföreningens "Bra Miljöval".

Under senhösten påbörjas provdrift av pelletstillverkningen vid Västermalmsverket, vilket är ett led i att ytterligare effektivisera systemutnyttjandet och skapa ett hållbart globalt energisystem.

Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet.