Sök

Vi stöttar Beyond Skiing 2019

Skid-VM i Falun 2015 var ett fantastiskt arrangemang. Falu Energi & Vatten fortsätter att stötta projektet Beyond Skiing för ett nytt skid-VM i Falun 2025.

Nätverket Beyond Skiing blev till inför skid-VM i Falun 2015 med målet att skapa minnen för livet. För deltagare, besökare, samarbetspartners, sponsorer och TV-tittare. 
- För oss var det självklart att gå in och stötta satsningen på ett skid-VM i Falun. Genom vårt medlemskap fick vi en möjlighet att i tidigt skede vara med och påverkat vilken profil skid-VM skulle ha beträffande miljö- och klimatpåverkan. Även hanteringen av allt avfall som kommer från ett så stort evenemang, säger Per Dahlberg, VD.

Nu fortsätter vi resan tillsammans med Beyond Skiing 2019 och ett framtida VM i Falun, år 2025. 
- Vårt medlemskap i Beyond Skiing har under åren gett oss möjligheten att nätverka med andra regionala företag och organisationer som också vill se ett Dalarna i framkant. Det ger oss också ovärderliga möjligheter att marknadsföra Falu Energi & Vatten, säger Per Dahlberg.

Två av de stora målen som nätverket kommer att arbeta för är: 

  • 2019 Beyond Skiing lämnar in ansökan om att få arrangera skid-VM 2025 och lyfter våra årliga världscuparrangemang ytterligare. Vi ska visa att Falun är en stark arrangörsort, som är värd att få ett nytt skid-VM.
  • 2025 Falun arrangerar skid-VM 2025. Om vi inte har fått VM då, ser vi tillsammans till att söka igen till 2027.

För mer information om Beyond Skiing 2019, besök nätverkets webbplats:

Beyond Skiing 2019