Sök

Energi och vatten på Granny Goes Street

Som besökare på Granny Goes Street fick man del av vatten och energi på flera sätt. Falu Energi & Vatten levde upp till sitt namn och bjöd därför på bananer och vattendrinkar. Dessutom delade vi ut fröknäckepåsar för att informera om att man kan köpa el gjord i Falu kommun av sol, vind, vatten och biobränsle.

Tage och Putte vid Granny Goes Street

Även om det regnade emellanåt så tog sig många till området vid Kulturhuset tio14. Ballonger svävade över området och informerade om att Falu Energi & Vatten öppnat upp Falu Stadsnät så det var fritt WiFi.

Inne i foajén var det leksaksbyte och Putte genomförde två föreställningar av teatern Sopakuten. Återvinning ligger oss varmt om hjärtat och vi vill uppmana alla att hjälpa till att hålla miljön ren och inte överutnyttja jordens resurser.

Många besökare var törstiga och bjöds på vattendrinkar gjorda av vanligt kranvatten och olika frukter och bär. Faluns vatten tas sedan 2015 från rullstensåsen vid Lennheden. Falu Energi & Vattens specialare med mango och blåbär var populärast.

Vi fick hjälp av Fairtrade med att dela ut energirika bananer.

Såväl barn som vuxna testade sin pricksäkerhet med att kasta ärtpåsar i de olika stora hålen och fick välja en vinst från presentbordet. Hoppas att alla vattenflaskor, reflexer, buffar, kassar och handdukar kommer väl till användning.

Bland de som svarade på de fem frågorna har vi nu utsett en vinnare. Flera personer hade som mest svarat rätt på fyra av frågorna. Vinnaren hade gissat närmast på att antalet pellets i glasburken var 286 stycken.

Grattis Marika Ericson! En powerbank kommer hem till dig inom de närmaste dagarna.