Sök
Man väljer bland porslinssaker

Kom och byt grejor på vår bytesloppis

Vad kan vara smartare än att byta saker med varandra? Det är både klimatsmart och plånbokssmart. Kom till vårt bytestält vid Falu återvinningscentral på Ingarvet den 20-24 november. Där kan du lämna eller hämta prylar gratis.

Bytestältet är placerat på återvinningscentralens torg och det är öppet för alla. Ta med prylar som du vill lämna eller hitta något som får följa med hem. Eller varför inte både lämna och hämta? Alla prylar är gratis.

– Bytesloppisen kommer att vara öppen från måndagen till och med fredagen under våra ordinarie öppettider, berättar Gunnar Ekström, som är driftschef på återvinningscentralen.

Ge prylarna nytt liv

Som besökare till loppisen deltar du också i en av aktiviteterna under kampanjveckan Europa minskar avfallet. En årlig vecka som går ut på att alla länder inom EU samtidigt fokuserar på frågor kring att minska och förhindra uppkomsten av avfall.
– Bytesloppisen arrangeras på återvinningscentralen för att visa att det faktiskt finns ett värde i det många tror är skräp. Att ge dina prylar ett nytt liv är bra för klimatet och ger dessutom en skön känsla av att ha gjort något gott, säger Hanna Bergman, hållbarhetschef.
Så ta chansen och gör något klimatsmart i november.
Varmt välkommen att återbruka och gratisfynda tillsammans med oss!

Bytesloppis 20-24 nov

Den 20-24 nov 2017 på återvinningscentralen, Ingarvet, Falun. Bytestältet är öppet samma tider som återvinningscentralen, alltså måndag-torsdag klockan 7.00-19.00 och fredag klockan 7.00-16.00.

Återbruksfesten 18 nov

Den 18 november genomförs även Återbruksfesten på Magasinet i Falun. En dag full av inspiration och kreativitet som modeshow, klädbyte, utställare, live-musik, prisutdelning, auktion, konst, pytt i panna, re-design och pyssel. Missa inte det! Läs mer om Återbruksfesten

Visste du att …

Elprodukterna som svenskarna köper varje år orsakar klimatutsläpp som motsvarar drygt halva biltrafiken i Sverige. Att tillverka en T-shirt ”kostar” lika mycket vatten som ryms i tio fulla badkar. Källa: Sopor.nu