Sök

Faluns vattenbok kan få fint pris

Boken ”Faluns vattenhistoria” har nominerats till prestigefyllda Svenska Publishing-Priset. Samtidigt har också Falu Energi & Vattens digitala årsredovisning nominerats till finalen i Stockholm.

– Det är fantastiskt att en bok om vatten uppmärksammas på det här sättet. Det visar att vi har gjort något utöver det vanliga som Faluborna kan vara stolta över. Boken är ju så mycket mer än en vanlig bok. Den kan faktiskt bidra till att rädda liv, säger Ann-Louise Ebberstein, författare och projektledare.

Faluns vattenhistoria lyfter fram dricksvattnets betydelse för vår hälsa. Här finns också berättelser om de människor som varit med och utvecklat staden och skapat den miljö vi nu lever i. För varje bok som säljs går 100 kronor till biståndsprojektet ”Bara ett hål” som borrar dricksvattenbrunnar i Östafrika. För varje bok växlar dessutom SIDA upp pengarna med 900 kronor som går till sjukvård och utbildning i regionen.

Vattenboken Webb Nominerad

Ekonomi på ett nytt sätt

Även Falu Energi & Vattens årsredovisning för 2014 har nominerats till finalen i Svenska Publishingpriset. Årsredovisningen är digital och ger en helt ny dimension i hur ekonomiska resultat presenteras. 

– Det här är ett utmärkt sätt att skapa engagemang och ökat intresse för vår verksamhet och även ekonomi. Många gånger kan ju siffror och redovisning upplevas som lite statiskt, men med vår digitala årsredovisning lyfter vi fram ekonomi på ett nytt sätt. Att vi också kan få pris är förstås riktigt kul, berättar Ylva Gustafsson, ekonomichef. 

Mest heltäckande kommunikationstävlingen

Svenska Publishingpriset är Sveriges mest heltäckande kommunikationstävling och omfattar alla etablerade former av kommunikation. Juryn bedömer hela den tävlande produkten – inte bara designen. Priset delas ut i Stockholm den 9 november.  

För utformning av Faluns vattenhistoria har Falu Energi & Vatten samarbetat med designbyrån Brinner i Falun. Fotograf Henrik Hansson har tagit de flesta av bilderna. Boken finns till försäljning på Dalarnas Museum, Falu Gruva, Faluns turistbyrå, Akademibokhandeln och hos Falu Energi & Vatten. Mer information om boken hittar du här.  

Den digitala årsredovisningen är producerad av reklambyrån United Power i Falun och finns att läsa här.