Sök

Vinnare i vår tipspromenad vid Sundborns vårmarknad

Stort tack till alla som besökte oss, testade elbilar och elcyklar och gick vår tipspromenad under Sundborns marknad i lördags! Vilken härlig dag vi hade. Här presenteras de rätta svaren, och den lyckliga vinnaren av en weekend med elbil.

Vinnare av weekend med elbil är: Lotta Johansson och Linus Moberg som båda hade 9 rätt och var närmast rätt svar på utslagsfrågan. Grattis Lotta och Linus! Vi hör av oss till er för överlämnande av priset.

Rätt svar på frågorna:

Fråga 1
Sundborns kraftstation togs i drift 1903 och producerar än idag el med hjälp av det rinnande vattnet i Sundbornsån. Vad kallas det ”vattenhjul” som roterar i ett vattenkraftverk och överför vattnets energi till roterande mekanisk energi?

Rätt svar: X - Turbin

Fråga 2
Hur långt räcker en laddning på en Volkswagen e-Golf enligt jämförelsesiffran (NEDC)?

Rätt svar: X - 190 km

Fråga 3
Konstnären Carl Larsson deltog i byggprojektet av Sundborns kraftstation, genom att ge förslag på byggnadens utformning. Vilken ersättning fick Carl Larsson för detta och för markintrång vid hans gård?

Rätt svar: 1 - Fri elektricitet till 7 glödlampor för all framtid

Fråga 4
Hur många sittplatser är det i en Volkswagen e-Up?

Rätt svar: 1 – 4 platser

Fråga 5
Som elkund hos Falu Energi & Vatten är man säker på att man köper 100% förnyelsebar och lokalproducerad el från sol, vind, vatten och bioenergi. Vilket påstående är rätt?

Rätt svar: 2 – Elektricitet produceras och förbrukas i samma ögonblick.

Fråga 6
Vilket anrikt brittiskt bilmärke ingår sedan några år i Volkswagen AG?

Rätt svar: X – Bentley.

Fråga 7
Sundborns kraftstation producerar årligen ca 9 miljoner kWh (kilowattimmar). Med det kan man driva 3 500 elbilar som kör 1 500 mil vardera. Hur långt kan en elbil köra med elen från ett varv som ett av våra vindkraftverk i Bjursås och Linghed snurrar?

Rätt svar: 2 – 10 km.

Fråga 8
Vad heter Volkswagens laddhybridmodeller förutom modellnamnet?

Rätt svar: 2 – GTE.

Fråga 9
Genom att köpa sin el från Falu Energi & Vatten kan Sundbornsborna laga sin mat, värma sina hus, se på TV och ladda sina elbilar med energi från vattnet i Sundbornsån. Vilket av dessa påståenden är rätt?

Rätt svar: 2 – Under 2016 planeras en ny laddstation i Sundborn.

Fråga 10
Hur många år fyller Bilmetro 2016?

Rätt svar: 2 – 30 år.

Utslagsfråga
Hur många kWh (kilowattimmar) produceras i Sundborns kraftstation idag?

Rätt svar: 28 621 kWh.